РЗИ Пловдив обяви .  Графикът е от 30 април –

...
РЗИ Пловдив обяви .  Графикът е от 30 април –
Коментари Харесай

"Зелени коридори" ваксинират по празниците в Пловдив и областта

РЗИ Пловдив разгласи.  Графикът е от 30 април – Разпети петък до 9 май.
През целия интервал в Пловдив ваксини ще се слагат  в ДКЦ „ Пълмед “, в това число на връх Великден.

С непрекъснат зелен кулоар са Медицински център " Медикус "   и лечебните заведения „ Медикус алфа “ и " Каспела ".

В областта  - на Разпети петък ще се слагат ваксини и в лечебните заведения в Асеновград и Първомай. Двете лечебни заведения ще възставят коридорите на 5 май, когато в листата влизат и кабитнети в Карлово и Стамболийски.

На 3 май ще работи и кабинен в МБАЛ “ Свети Пантелеймон “.След Гергьовден  -  на 7 май, ваксини ще се слагат и в ДКЦ „ Свети Георги “.

" Зелени коридори " за първа имунизация няма да има в РЗИ, защото там часовете са заети за реимунизаиите, изясни зам. - шефът на инспекцията доктор Аргир Аргиров. По думите му т графикът може да бъде променян според от опциите на лечебните заведения.

Ваксинация ще се прави с наличните в Пловдив ваксини на „ АстраЗенека “, „ Модерна “ и „ Пфайзер “. Нови количества от последните две ще бъдат получени в Пловдив и през днешния ден. Освен за „ Зелените коридори “, те бъдат раздавани и на персоналните лекари.

Д- р Аргиров предизвести за повече отговорност на жителите в идните празници, тъй като пандемията не е отминала и доказателство за това са 100 пациенти с Ковид- 19 в интензивните отделения, като 60 от тях са на апарaтна вентилация.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР